dinsdag 12 januari 2010

aardbeving

Vandaag was ik na mijn werk de binnenstad ingereden. Het was rond 5 uur. Ineens had ik het gevoel dat ik door het achterwiel van mijn motor zakte, hij danste op en neer onder me. Ik stopte om naar de wielen te kijken en constateerde eerst toen dat het de weg zelf was die op en neer ging. Toen drong het tot me door dat ik midden in een aarbeving zat !!! Overal sprongen mensen uit hun auto's en uit huizen en ze vielen op hun knieën om te bidden. Het was over in misschien twee minuten, maar ik weet eigenlijk niet echt hoe lang het was. Ergens vlakbij kwam in een stofwolk een huis naar beneden met enorm gedraas. En toen was het over. Mensen schreeuwden overal opgewonden met hun armen in de lucht, liepen door elkaar, velen biddend. Ik probeerde te bellen, maar er was geen ontvangst. Ik besloot om welke reden dan ook, door te rijden. En toen kwam ik in de echte chaos terecht. Hoe meer ik naar beneden reed, richting binnenstad, hoe meer schade. Ik kwam naast winkels en twee scholen, waarvan de verdiepingen als wafels op elkaar gestapeld lagen. In een winkel waar ze motors verkopen was ik nog enkele dagen geleden binnengeweest. Onder de betonnen vloer van wat ooit de eerste verdieping geweest was, staken nog de voorwielen uit van de vijf motors die op het gelijkvloers half buiten hadden gestaan om klanten te lokken.
En toen zag ik haar en mijn hart kromp ineen. Een gebouw van meerdere verdiepingen was ingezakt en de trap stak tussen de vloer van de eerste en de tweede verdieping. En daartussen zat een jonge vrouw gekneld. Haar bovenlijf stak uit het puin, vanaf haar heupen zat ze vast. Ze schreeuwde niet, maar maakte wanhopige, schokkende gebaren. Er kwamen twee mannen uit de menigte, die over het puin naar haar toeklommen en met gewone hamers op het beton begonnen te kloppen rond haar. Brokstukken van een vuist groot kwamen los. Ik rilde. Heel die boel kon op gelijk welk moment verder verschuiven of naar beneden komen. Die mannen waagden hun leven. Ik voelde me schuldig dat ik stond te kijken, de ernst van de situatie drong toen eerst echt tot me door. Ineens besefte ik dat ik helemaal niet wist of er thuis schade zou zijn aan het kindertehuis.  En toen wou ik ineens nog maar één ding, terug naar huis, gaan kijken of het daar ook zo erg was. Maar er liepen meer en meer mensen met gekwetsten in hun armen door de straten. De hoofdweg naar Delmas stond helemaal vast. Voor de grote protestantse kerk was een volkstoeloop van allemaal mensen die hysterisch aan het bidden waren, sommigen op hun knieën, anderen luid roepend en rondlopend. Daar was geen doorkomen aan. Ik koos voor een binnenweg, waarvan ik wist dat hij in heel slechte staat was. Daar geraakte ik wel door met de motor. En inderdaad, daar was weinig verkeer, enkel een paar jeeps. Maar op verschillende plaatsen, waar een huis was ingestort, stonden er mensen en dan moest ik me een weg banen. Toeterend, maar me mondeling ook excuserend, om niemand voor de borst te stoten.
Zo ben ik thuisgeraakt. Eén kinderlijkje gezien, met de huilende moeder ernaast. Vele gekwetsten en veel schade. Mijn opluchting was dan ook groot dat het kindertehuis nog overeind stond, alles leek normaal. Maar er zijn scheuren in de muren en het grote overdekt terras moet volgens mij neergehaald worden, dat is te zwaar beschadigd. De moeders en de kinderen stonden allemaal buiten, samen met Cecile, de directrice en Thea, de vrijwilligster die Nederlandse les geeft. De ravage in het huis van Cecile sprak boekdelen, de kasten lagen omver, de glazen potten met spaghetti en gebroken wijnflessen en bloempotten en alle huisraad lag kriskras door elkaar op de vloer. We hebben de matrassen van de kinderbedden naar buiten gekieperd, en ze slapen nu allemaal in de openlucht. Het is onvoorstelbaar hoeveel naschokken er al geweest zijn. Echt om het kwartier en sommige zijn best hevig. En dan moet je weten dat wij toch zeker 20 tot 30 km. van het centrum van de aardbeving af zijn. Wat moet het in de buurt van Carrefour zijn ?? Goh, terwijl ik dit schrijf begint alles weer te dansen en te trillen, weer zo'n naschok. Maar het ergste zal nu wel voorbij zijn, en we slapen buiten, dus heel veel kan er niet gebeuren. Ik hoop maar dat er niet te veel doden gevallen zijn. Op CNN zegt men dat het presidentieel paleis is ingestort. En nog heel veel andere gebouwen. En dat men vreest voor heel veel doden en gewonden. Hopelijk is dat niet waar ... Haiti was er zo al erg genoeg aan toe. En ik zal blij zijn dat het over is. Vooral ook die naschokken. Je wordt telkens teruggeworpen in die eerste angst, ik voel dat het in mijn botten aan het kruipen is. Misschien probeer ik straks toch wat te slapen ... gelukkig stonden in Cecile haar huis nog twee wijnflessen overeind en die zijn we nu aan het leegdrinken.
Hopelijk krijgen we snel bericht van José, een Nederlandse die hier al heel lang woont en die met Thijs, een jongen die hier op bezoek is, richting Carrefour waren gereden deze namiddag. De GSM masten zijn allemaal uitgevallen en José kan dus ook niet laten weten dat alles in orde is. Ze zit waarschijnlijk ergens vast in de binnenstad. Maar we maken ons toch zorgen. Wat is er op enkele minuten veel veranderd. Morgen zal het waarschijnlijk eerst echt tot ons doordringen. Port au Prince zal dit niet snel te boven komen vrees ik. Voor nu, ik giet nog een glas wijn naar binnen, ga raprap in mijn kamer mijn laken van het bed gritsen, zodat ik me wat tegen de muggen kan beschermen en dan toch maar proberen wat te slapen.

68 opmerkingen:

 1. Beste mensen

  Wij wensen jullie veel sterkte en kracht toe.

  Graag horen wij van jullie of de andere vermiste personen terug zijn gevonden.

  Wij leven met jullie mee en hopen dat het verder goed mag verlopen in het tehuis en het werk dat jullie mogen doen.

  Grt,

  Sikko Wierenga
  Diana Wierenga-de With
  Rose-Laure Severe Wierenga
  Wilson severe Wierenga
  Jameson Severe Wierenga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef, toch goed om te horen dat jij ok bent.
  Lou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn zoon jonas scherrens werkt voor broederlijk delen in port au prince
  zijn adres rue debussy 26
  heeft u info over deze lokatie ?
  Ander nieuws ?
  Graag wat info
  mvg
  ivan scherrens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey Dirk, ik ben blij dat je 'in orde' bent, hou je taai. Leen wiv.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey dirk

  de moeder vanmen zoon wonen in delmas
  haar naam is Manitese demerzier
  graag zou ik willen weten of ze niog leeft of niet
  graag een antwoord

  fam geeraerts uit olen belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Dirk, kent u soms Pater Joz De Bauw? Wij zouden graag weten of alles goed met hem gaat! Mvg, Linne Snijkers

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Dirk, weet je soms meer van de regio "Paco"? Mijn zus en haar familie woont daar maar ze werken in Port au Prince.
  Nog veel sterkte ....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je ook iets vernomen van de stichting hart voor haiti, van Johan Smoorenburg? Zijn die ook getroffen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey dirk
  veel moed, we leven mee hier
  Jo Gommers

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik laat je weten dat ik ontzettend meeleef met wat jullie is overkomen,ik woon in Belgie en bid dat jullie allemaal de sterkte mogen ontvangen om dit te boven mogen komen,ik hoop dat de hulp die nodig is heel vlug op gang zal komen nogmaals veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Graag had ik informatie gehad over Tine Van Raemdonck. Zij werkt voor Broedelijk delen voor Kiro Ayiti. Zij woont en werkt in Port au Prince, Missionaires Scheut, Morne St. Gerard. Wij hebben nog geen verdere informatie. Indien u info hebt deel het zo snel mogelijk mee.
  Mvg,
  Carmen Vervaet en Kris Boel
  carmenvervaet@hotmail.com
  krisboel@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heer Vermeyen,
  Sterkte en veel koelbloedigheid om iedereen te proberen te informeren. Uw blogadres stond in De Standaard.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Dirk,

  Ik vond uw blog via De Standaard. Wij leven enorm met uw mee, en zijn zelf op zoek naar nieuws over Edouard, mijn petekindje in Haïti. Hij woont voorlopig in een weeshuis tot mijn zus hem mag ophalen.

  Heeft u eventueel nieuws over het weeshuis Enfant Haïtien Mon Frère
  Avenue Christophe 141
  Port-au-Prince

  Mijn petekindje heet Edouard en omdat alle telefoonverkeer stilgevallen is kunnen wij hen niet bereiken.


  Alvast heel erg bedankt,
  Nathalie


  wordofwyrd@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Dirk,

  Veel sterkte toegewenst. Een collega van mijn vriendin haar man zit in Haiti voor zijn werk onder de VN. Weet jij toevallig iets over nen zekere Luc ??? We kunnen niemand daar bereiken. Heb jij eventueel een manier om daar in contact te komen met bepaalde mensen ????? mijn Email adres gregory_dejaeger@hotmail.com. met vriendelijke groeten en veel sterkte De Jaeger Gregory

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een aangrijpend verhaal, surrealistisch allemaal, we leven met jullie mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Dirk,

  Mijn naam is Freddy Schevernels en ik werk voor de VRT-radionieuwsdienst voor het programma Vandaag, dat duiding geeft bij de nieuwsfeiten.

  Wij zouden graag met u een gesprek hebben over de toestand in Haiti, over de aardbeving, de ravage, de ellende, de hulp die op gang komt enz…

  Mogen wij u vragen dringend contact met ons op te nemen aub op 00 32 2 741 46 46 of 00 32 2 741 56 56.

  Hartelijk dank en tot hoors

  Freddy Schevernels
  Productiekern – VRT
  De Ochtend/Vandaag
  02-741.56.56

  BeantwoordenVerwijderen
 17. cher Dirk

  Je suis étudiante en belgique,ma mère habite la Capitale Haitienne( Port-au-Prince)Canapé-vert,82 rue Bois Patates,je suis sans nouvelles et dans l'incertitude.Voulez m'aider dans la mesure de votre possibilité,son nom est Mme Evelyne Jacques Et le téléphone est 509/37550780
  509/37444192 509/37252115


  Betina Jeune

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beste Dirk, Mijn zus Vanessa Fallaux en ik, Marielle, zouden aanstaande vrijdag af gaan reizen , zodat Vanessa haar zoontje James aanstaande maandag in de armen kon sluiten. Maar nu de aardbeving, we zijn in shock! Is iedereen in orde en James en heb je al een teken van leven gehad van Jose en de andere nederlanders die nu bij jullie zijn???? Alle informatie is welkom. Misschien kun je wel mailen? mariellecornet1@hotmail.com
  We leven heel erg mee en zijn zeer ongerust door alle beelden van CNN. Hopelijk horen we wat. Liefs, Marielle Cornet en Vanessa Fallaux (knuffel James van ons!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dirk man, veel sterkte daar met het lijmen van de brokken en het verwerken van deze ramp. Hou je goed.
  Seba

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Dirk,

  Fijn te horen dat je ongedeerd bent!!!
  veel sterkte toegewenst and stay in touch!!

  Samira

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beste Dirk
  Met tranen in de ogen lezen we het nieuws uit Haïti. Ik heb twee zonen geadopteerd uit Port-au-Prince. De verhalen en de beelden raken ons diep. Haïti zit in ons hart. Veel sterkte.

  Saskia, Ronald-Charles en Darlyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Dirk,
  de familie van Stéphanie De Ryck zou graag weten of je als iets weet over Stéphanie? Zat zij al in Gressier voor de aardbeving?
  Het zou zeer zeer leuk zijn mocht je iets laten weten!
  coenenderyck@hotmail.com
  016/23 75 57

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hé, Dirk. Dat was schrikken deze ochtend toen ik het nieuws hoorde. Gelukkig ben je ongedeerd maar de beelden die wij hier te zien krijgen zijn echt verschrikkelijk. Men spreekt over duizenden doden. Hoe zal dit straatarme land dit ooit te boven komen. Veel sterkte en zet je beste beentje voor! En plots begint die blog van jou toch te leven...
  Groetjes van Marij en Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Beste Dirk,

  vooreerst wens ik u alle sterkte daar.
  Moest u iets weten van Daniel Bruyninckx en Ingrid Moreels. Hij werkt er voor de Europese Unie.
  met vriendelijke groeten,

  nadine.bruyninckx@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dirk,

  Ingevolge een vroeger bericht mbt Jonas Scherrens waarvan wij nog steeds niets gehoord hebben, kunt u eens mailen naar ivanscherrens@yahoo.com, of indien mogelijk dringend eens contact opnemen met 003250780491. Hij is de enige persoon die nog niet terecht is van de org Broederlijk Delen, en zijn immens ongerust!
  Alvast hartelijk bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hier zijn geen woorden voor. Mijn ex-vriend's hele familie woont in Carrefour, er is geen enkele vorm van communicatie mogelijk. Het gaat dagen/weken duren voor we weten hoe ze er aan toe zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Afgelopen maandag heeft richard pet met zijn vrouw hun kindje bij jullie opgehaald. Heb je enige info overhen. Groet Martine
  m.vanderlaarse@zonnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dirk, blij te weten dat je ongedeerd bent. Heb je gisteren nog willen skypen, enige ogenblikken voor de aardbeving. Ik ben er niet goed van.
  Heb gesmeekt dat je niets zou zijn overkomen. Ik voel echt diep mee met je vrienden Haitianen en kan alleen diep ingedachten mijn solidariteit betuigen. Het is één grote ellende en zoals je in uw blog schrijft onbenoemelijk, niet te verstaan. Het heeft me vandaag geen ogenblik losgelaten. Hou je sterk Dirk, want inderdaad het zal nu pas echt doordringen. Ik hoop je gauw te kunnen bereiken. Fons

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dag Dirk,
  Hier Leen van de wereldwinkel, juist met uw zoon gebeld , was blij dat alles met u in orde is.
  Heb aan Slosse gevraagd om een finke storting te doen van de ww. Jullie zullen het kunnen gebruiken. Hou de moed erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Dirk,

  Nu pas via Leen gehoord dat er een aardbeving was in Haïti. We hadden nog geen nieuws gehoord. Wij zijn ook allemaal heel blij dat alles OK is met jou maar vinden het verschrikkelijk dat zo'n ramp net in het straatarme Haïti moet plaatsvinden.

  Hou u goed en veel moed toegewenst.
  Lieven, Slosse, Femke, Leen en Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 31. beste dirk
  hieronder het adres van pater joz de bauw
  missionnaires de scheut monreve
  b.p. 19252
  HT 6112 PORT AU PRINCE
  MIJN NR IS 032473301742
  ALS JE IETS WEET LAAT IETS HOREN
  GROETJES MARINA VANDERSTRAETEN MERCHTEM BELGIE

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dag Dirk, wij zijn ook heel blij dat onze vierde man ongedeerd is...
  Veel sterkte daar,we laten gauw iets meer weten en laat jij ons iets weten als we van hieruit ( wat dan ook ) iets kunnen doen.
  dikke kus

  Tine Schürg en Marie-Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dag Dirk,

  Miljaar man. Dat dit jou en Haïti moet overkomen. Goed om te horen dat je ongedeerd bent. Maar wat betekent dit voor Haïti? Niet te beschrijven. Ik wens je veel sterkte met het verwerken van dit drama.

  Groeten,
  Dirk Van Daele

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Beste Dirk,

  Ook de familie uit Turnhout leeft mee. Hou je kloek daar en sterkte

  Bart Doevenspeck

  BeantwoordenVerwijderen
 35. En zoals Marij stelt, ineens komt mijn blog tot leven. Al 35 reacties + nog eens tientallen emails. Ik ga nog heel wat tijd nodig hebben om ze te beantwoorden. Ik weet ook niet goed hoe dit werkt, maar op het eerste zicht kan ik enkel antwoorden als mensen hun emailadres vermelden ...
  In ieder geval wel bedankt voor alle steun en aandacht. De telefoon doet het ondertussen ook terug ! Het leven gaat dus toch verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Beste Dirk, wat fijn om een korte reactie van jou te lezen. Wij hebben intussen een kort bericht van Jose gekregen en op het weblog van Tanja kunnen lezen dat zij, Darvenson en Coco "veilig" zijn. We hopen dat er heel snel hulp komt met water en voedsel etc. We hebben eigenlijk geen woorden voor al deze ellende, behalve de enorme dankbaarheid uit te spreken dat mensen zoals jij, Jose, Cecile,Thea en al die anderen waken over de kindjes en "onze" James, ook al heeft mijn zus het lieve mannetje nog niet kunnen ontmoeten. DANKJEWEL!! We zijn in gedachten constant bij jullie, meer kunnen we hier helaas nog niet doen. We wachten geduldig op informatie, maar beseffen terdege dat mailen nu niet jouw eerste prioriteit is. Dikke kus voor James van zijn mama en tante! Marielle Cornet en Vanessa Fallaux. mariellecornet1@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Beste Dirk,

  Kunt u ons informeren over de stand van zaken bij Cecile in het tehuis? Onze zoon Kenley wacht daar op ons tot wij hem mogen komen halen. We krijgen via WK summier informatie. Maken de kinderen, en speciaal Kenley, het goed? Is er eten en drinken, wat kunnen wij hier doen voor jullie.

  Laat ons iets weten aub op berko-en-anja@hetnet.nl.

  Alvast bedankt namens een paar zeer ongeruste ouders vanuit Nederland, Berko en Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hallo Dirk,
  Je doet fantastisch werk, zowel in het echt als via deze blog.
  Weet jij - of iemand anders - iets af van José Magloire-Van der Vossen? Deze Nederlandse woont al zo'n dertig jaar op Haïti en werkt voor o.a. kindertehuizen. Ze woont in Pétionville, maar we weten al dat ze niet thuis was op deze dag.
  Hartelijk dank voor elke reactie.
  René Vincken
  renvinc@zonnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Beste Dirk,
  Bedankt voor je ooggetuigenverslag van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Mijn dochter Ferlyne woont in Esperance.
  Goed om te lezen dat het personeel en de kinderen het allemaal goed maken.
  Sheila Braaf

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dag Dirk,
  Wij hebben van Jef goed nieuws ontvangen dat hij ok is! We weten nog niets van Derniella, gij wel?
  We volgen uw blog op elk vrij moment.
  Veel sterkte van ons.
  Groeten, familie Swerts

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Beste Dirk,

  Ik probeer met u in contact te komen voor een telefonisch interview bij ons in de uitzending van vanaonv. U heeft eerder contact gehad met Bibi Fadlalla en uw telefoonnummer doorgegeven. Indien u hieraan zou willen meewerken, zou u in dat geval zo spoedig mogelijk contact met mij op willen nemen?
  Anouk.Tulner@nps.nl
  0031356774898
  0031654667725

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Beste Dirk,

  Als het goed is heb jij mijn zus Ineke Osseman, gister gezien en gesproken. Wil je tegen haar zeggen dat we allemaal (familie, vrienden en collega's) heel erg opgelucht zijn dat we iets van haar hebben gehoord. Kun jij mij vertellen hoe het echt met haar gaat? Is ze gewond, heeft ze haar spullen (bril, medicijnen, paspoort) nog, heeft ze iets nodig, kunnen wij hier iets doen? Ik hoor heel graag van jou of van haarzelf dus als er ergens een mogelijkheid is...

  mijn emailadressen: liesbeth@kunst-cultuur.nl
  losseman@hotmail.com
  lsbthslnj@gmail.com

  Alvast heel erg bedankt en heel veel sterkte daarzo.
  LIesbeth Salanje

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo Dirk,

  We zijn héél gelukkig dat je ongedeerd bent!
  Wat een catastrofe ! Echt onbeschrijfelijk !
  Uit de berichtgeving hier vernemen we dat er van overal hulp onderweg is. Blijkbaar heeft "de wereld" Haïti eindelijk "gevonden". Wel héél, héél spijtig dat daar eerst zo'n ramp moest voor gebeuren.
  Natuurlijk kan je wel begrijpen dat Eronne - zoals al onze (Haïtiaanse) vrienden - zich zeer grote zorgen maakt/maken over haar /hun familie.
  Tot nu toe hebben we totaal geen info ontvangen.
  Noch telefoon, GSM of skype werkt.
  Dus, moest je enig nieuws hebben over Jean Marie en Nady, laat het ons dan weten.
  We wensen jou en iedereen daar héél véél sterkte en moed !!!

  Johan en Eronne De Witte-Pauyo
  paronne@hotmail.com
  johan.dewitte@ond.vlaanderen.be
  johandewitte27@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 44. dag dirk,
  veel sterkte voor jou en iedereen daar. mijn naam is paul Moïse, ik ben haitiaan en woon in belgië. ik ben opzoek naar informatie over mijn vader en zus. tot nu toe niet kunnen bereiken.
  mijn papa is Olirand Moïse en woont in delmas 31, rue majuana. hoe is de situatie daar? mijn zus is Loubienne Moïse en woont in pétionville. hoe is 't daar. aub als je iets weet over de situatie daar mail me: moise65@hotmail.com
  bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Dag dirk,
  Geen woorden voor dit alles. Ik leef met jullie mee. Sterkte! Lies Rombouts.
  liesrombouts@skynet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat momenteel gaande is in Haïti houdt de hele wereld bezig. Wij voelen ons heel bijzonder betrokken met de toestand aldaar.
  Ons petekind (via Cunina) Jeff Jirolien woont aldaar onder begeleiding van Jan Hoet. Wij hopen dat alles goed met hem en zijn medestudenten en begeleiders gaat.
  Kent u een manier om hen te bereiken ?
  We wensen jullie ginds heel veel sterkte toe en hopen dat de hulpverlening zo spoedig mogelijk de mensen kan helpen.
  treesmaes@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dirk,

  Wat fijn om een bericht uit Haiti te vernemen.

  Ook wij leven in spanning met jullie mee.

  Wij hopen iedere dag met jullie op goed nieuws.

  Indien nog zijn wij te bereiken op

  roselaurewilsonjameson@hotmail.com

  Van hier heel veel wijsheid en kracht toegewenst

  Sikko, Diana Wierenga-de With

  Rose-Laure, Wilson & Jameson Severe Wierenga

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Naar aanleiding van mijn vorig bericht (en omdat dat al één mail minder is, en er nog families zitten te wachten op nieuws):

  Het weeshuis Enfant Haitien Mon Frère maakt het goed.

  http://pour-les-enfants-d-haiti.over-blog.com

  Veel sterkte, en hopelijk krijgen alle anderen hier ook even goed nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Beste Dirk,

  Bedankt voor je tragische, doch belangrijke beschrijving van je tocht door Port-au-Prince tijdens. Deze tocht eindigde, zo konden wij opmaken, in het Maison L'Esperance. De berichtgeving die je gaf, betekende een snelle geruststelling omtrent de kinderen in het tehuis, waaronder onze twee toekomstige kinderen. Graag horen wij of we vanuit Nederland iets kunnen betekenen voor de kinderen en de begeleidsters. We blijven je volgen op je blog.

  Heel veel sterkte en koelbloedigheid gewenst.

  Erik en Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Vermiste personen, probeer deze site:
  www.familylinks.org/haiti, klik rechts op "locate your relatives"

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hallo!
  Wilt u namens mijn zoontje Bertho (Paul), die uit Esperance woont en anderhalf jaar in Nederland is, al zijn vriendjes en Cecile en Yolande een heel dikke knuffel geven? En mocht Tanja daar zijn met Darvenson, ook voor hen een dikke knuf!
  Marianne de Winter (joepfloor@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hallo Dirk,

  Ik heb vanmorgen een mail gekregen van José Magloire. Met haar gaat alles goed. Ze heeft thuis wel veel schade, maar dat is op dit moment niet belangrijk.

  Allemaal heel veel sterkte daar!!

  Anita de Kort (jadekort@casema.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Dirk,

  We zijn op zoek naar de belgische Ninja Meeuws en Renand St Fleur. Ze zijn na de aardbeving vertrokken van PAP naar Leogane:

  Route Nationale 2
  Entrée Terasse Merger 30
  Léogâne W.I. Haïti

  Verder is ook de Nederlands broeder Gerard van Wezel die daar verblijft nog steeds vermist.
  Laat aub iets weten als je van hen hoort. Bedankt en goede moed!! wannesjacobs@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Beste Dirk, Wat kun jij schrijven onder deze omstandigheden. Ik hoop dat je snel weer iets kunt plaatsen op je blog. Marieke (moeder van Haitiaanse sibling uit Esperance 2004)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. hé Dirk,
  we waren bezorgd om jou en blij om te horen dat je het goed overleeft hebt.
  voor de rest, vreselijk om te zien hoe erg dat het land getroffen is.
  Veel sterkte - je vroegere collega, Arbër

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Beste Dirk,
  Graag zou ik met Thea Hazeleger spreken. Vorig jaar heb ik een groot artikel geschreven over haar en haar werk in de Rijnpost. Graag zou ik opnieuw met haar in contact treden. Heeft zij een telefoonnummer wat u misschien wilt doorgeven?

  Alvast heel hartelijk dank voor de moeite.

  Met vriendelijke groeten,
  Anne Rebel
  Rijnpost

  BeantwoordenVerwijderen
 57. BESTE DIRK
  KEN JY HET VORMINGSHUIS VAN DE MISSIONARISSEN
  VAN SCHEUT CAZEAU
  DAAR ZOU MIJN NONKEL JOZ DE BAUW VERBLIJVEN
  IS DAT BY JOU DICHT IN DE BUURT
  GROETJES MARINA
  MARINA @BABYPLUSVANDERSTRAETEN.BE
  OF NU NAAR MIJN DOCHTER LINNESNIJKERS@HOTMAIL.COM

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Dag Dirk,
  Ben jij dé Dirk waarmee ik samenwerkte rond vreemdelingenrecht ?
  Dan heb je toch terug de stap gezet om naar Haïti te gaan... Tof.
  Ik kwam je blog op het spoor via een artikel in 'De Morgen'. Heb wel moeite om je te herkennen op de foto. En moet je blog nog wel verder uitpluizen om te zien waarmee je juist bezig bent. Heb wel interesse. Wie weet kan ik me inzetten vanuit België...
  Goed om van je te horen & veel moed & succes daar !
  Britt Stabel

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hallo Dirk,


  We zijn hier allemaal heel blij dat je der heelhuids uit bent gekomen

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Hallo Dirk,


  We zijn hier allemaal heel blij dat je der heelhuids uit bent gekomen, maar dat kan van tienduizenden anderen niet meer gezegd worden.

  De ernst van de situatie begint hier in België nu pas echt door te dringen. Vlgs de VN is dit de ergste ramp ooit waar zij rechtstreeks bij betrokken zijn (hun hoofdkwartier in PauP blijkt ook ingestort te zijn). Daarnet zei men op het TV nieuws dat er in PauP blijkbaar bijna niets meer overeind staat. We volgen de situatie hier op de voet en hopen vanop afstand te kunnen helpen door geld te storten.Volgende week donderdag organiseren de VRT en de VTM samen een grote TVactie (net zoals met de tsunami enkele jaren geleden). We kunnen uiteraad die actie steunen, maar misschien is het nog beter dat we geld storten op de Cunina rekening. Kan dat nog op het Hélène rekening nr?

  We hopen dat alles nog goed is met je en dat je nog in staat bent om veel mensen verder te helpen. Alle respect voor je werk ginder!

  Pas goed op want er worden vele plunderingen gemeld vanwege het voedseltekort. Hoe is het trouwens met je typhus?

  Take care, Dirk en alle steun van hieruit voor al het goede werk dat je ginder doet.

  All the best,

  Koen Dens en familie

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Hei Dirk, ik ben een ex-collega van u. Annemie, Mo-docent. Goed dat je gezond en wel de aardbeving doorstaan hebt!
  Toevallig is er een mevrouw in mijn cursus van Haiti. Ze is heel ongerust over haar kinderen en klein-kinderen. Via het rode kruis heeft ze een aanvraag voor informatie gedaan.
  Als je nog blijft in Haiti, denk je dat jij zou kunnen helpen? Dan vraag ik haar de gegevens? van haar kinderen. mijn email: annemie.vets en de rest weet je wel!
  In ieder geval nog veel moed en bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Hallo Dirk,

  langs deze weg de volgende vraag.

  Zoeken ze in Haiti nog machinisten om zware bouwmachine's te besturen zoals buldozers, kranen, verreikers etc etc?

  Ik kan zelf komen , en misschien nog machinisten meenemen.

  Kijk ff op www.dirkbijlsma.nl voor meer info.

  Afwachtende groet,

  Dirk Bijlsma.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Ik heb 9jaar ervaring als rupskraan-machinist en wil me ook graag nuttig maken in Haiti. Dus van mij ook dezelfde vraag als de heer Bijlsma: zijn er nog machinisten nodig in Haiti?

  Iedereen die betrokken is: sterkte!

  Andre de Lange (aadelange@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Hallo Dirk,

  Ben zwaar onder de indruk van jullie moed en betrokkenheid. Hoorde dat mijn vriendin José nu bij jullie verblijft. Geef haar graag heel veel groeten, knuffels en liefs door van al haar vriendinnen.Doeteke.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Hallo Dirk,

  Wij sluiten ons geheel aan bij onze vriendin Doeteke en wij willen jou, José en alle mensen ginds heel veel sterkte en moed wensen bij alles wat jullie zien en kunnen doen.
  Hartelijke groeten, Gerard & Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Hallo Dirk,
  In november '09 heb ik u getroffen in Maison L'Esperance waar ik mijn zoon Ashley kwam halen.
  Via via kwam ik nu aan uw site en las een bericht van Sheila Braaf over haar dochter Ferlyne. Mijn zoon Ashley spreekt iedere dag over zijn vriendinnetje Ferlyne. Misschien kunnen we mailen? kocken48@zonnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen